Schuldige wegvallen belastingvoordeel blijft mysterie

Het schrappen van het belastingvoordeel voor de Britse game-industrie heeft binnen diezelfde industrie voor opschudding gezorgd. Volgens sommigen heeft een grote game-uitgever het voorstel tegengewerkt, volgens anderen ligt de schuld bij de Britse politiek.

Sinds de Britse regering bekend heeft gemaakt dat de game-industrie het beloofde belastingvoordeel op de buik kan schrijven, heerst er onrust. Vorige week kwam de website Develop Online nog met het bericht dat een internationale uitgever 'de boel had gesaboteerd' om er voor te zorgen dat het belastingvoordeel niet door zou gaan.

Uit een gesprek met de website Gamesindustry blijkt dat Charles Cecil, van de Britse gamestudio Revolution Software, die mening deelt. "Het woord 'sabotage' is nogal emotioneel, maar laat er geen twijfel over bestaan dat het effect van het lobbyen voor ammunitie zorgde bij tegenstanders binnen de overheid", betoogt Cecil.

Belangenorganisaties Elspa en Tiga vinden het in ieder geval niet de moeite waard om duidelijkheid te scheppen over het falen van de twee jaar durende lobby. Elspa is niet van plan om op een heksenjacht te gaan, want zij hebben namelijk geen idee 'waar dergelijke berichten vandaan komen'. Tiga is van mening dat niet een game-uitgever maar het ministerie van Financiën schuldig is aan het wegvallen van het beoogde belastingvoordeel.

Volgens de organisaties zijn er beloften gemaakt, en Tiga wil dat deze beloften gehonoreerd worden. Ondertussen blijft men bezig met lobbyen om op die manier het belastingvoordeel alsnog doorgevoerd te krijgen.

Schuldige wegvallen belastingvoordeel blijft mysterie
Schuldige wegvallen belastingvoordeel blijft mysterie