Kubica: "Snel besluit over toekomst"

Robert Kubica zal een snel besluit nemen over zijn toekomst. De Poolse coureur is momenteel in dienst bij Renault en de Franse renstal wil graag met hem verder. Zijn naam wordt echter ook bij Mercedes genoemd.

Kubica heeft bij Renault een aflopend contract en heeft hierdoor de teams voor het uitkiezen. De Pool zou bij verschillende renstallen opties getekend hebben die vanaf Silverstone uitgeoefend kunnen worden. Daarom moet hij snel keuzes maken. "Ik weet nog niet of ik volgend seizoen ook voor Renault rijd, ik heb nog geen beslissingen genomen," zei Kubica.

Renault wil hem in ieder geval graag behouden. "Eerlijk gezegd ben ik meer iemand die drie weken vooruit kijkt in plaats van drie jaar. Ik neem snel een beslissing en dan zien we wel wat de toekomst brengt," zei Kubica die ziet dat Renault de weg naar boven in heeft geslagen. "Een coureur hoopt altijd op meer, maar we boeken vooruitgang en staan geregeld in de top tien. Er is alleen geen enkele reden om te verslappen, want dan zakken we weer terug."