Dance Central krijgt duurdere DLC dan Rock Band

Dance Central, de dansgame voor de Kinect zal regelmatig DLC krijgen, alleen zal deze DLC wel wat duurder zijn dan die van Rock Band dat van dezelfde ontwikkelaar, Harmonix komt. De normale prijs voor DLC voor Rock Band ligt rond de $1,99, 160 Microsoft Points of  200 Wii Points. Wat de precieze prijs gaat worden is nog niet bekend.

Projectleider Casson Krooker legt uit dat er veel meer komt kijken bij een Dance Central-nummer dan een Rock Band-nummer. Bij Rock Band wordt er een nummer gepakt, en op een makkelijke manier toegevoegd maar bij Dance Central gaat dat heel anders. Bij Dance Central zal elk nieuw nummer drie moeilijkheidsgraden krijgen en een eigen dansroutine. Maar voor die dansroutine moet er wel eerst naast een licentie voor het liedje ook een choreograaf komen die een routine bedenkt, die moet dit hierna ook nog eens in een "Motion Capture Suit" kunnen doen. Hierna moet het allemaal nog bewerkt worden in de game en zullen er nog special effects en dergelijke toegevoegd moeten worden. Het is niet alleen duurder maar ook nog eens tijdrovender.

We zullen nog even moeten wachten voor de prijs van de DLC, Dance Central is exclusief voor de Kinect en komt tegelijk met de Kinect op vier november van dit jaar uit.

Dance Central
Everybody do the THUNDERBOLT!