Van Bronckhorst: "Vanaf nu ieder duel een hoog niveau halen"

De loopbaan van Giovanni van Bronckhorst had na gisteren over kunnen zijn. Door de overwinning op Slowakije mag de linksback van het Nederlands elftal nog minimaal één duel toevoegen aan zijn reeks interlands.

"We speelden beter dan de wedstrijden hiervoor", zegt Van Bronckhorst in gesprek met Goal.com. "Doordat Arjen Robben vanaf het begin meespeelde wisten we dat we kansen gingen krijgen. Arjen is altijd gevaarlijk. Door hem kwamen we dan ook op voorsprong. We gaven vervolgens Slowakije wat kansen om terug te komen in de wedstrijd, maar Maarten (Stekelenburg) hield ons met twee geweldige reddingen op de been. Na de 2-0 hadden we eigenlijk geen problemen meer. Toen de scheidsrechter de penalty gaf zei hij al dat de tijd op was dus we wisten al dat we door waren."

"Je moet vanaf nu iedere wedstrijd een hoog niveau halen", vervolgt Van Bronckhorst. "Je zit namelijk in de kwartfinales. We hebben nu vier wedstrijden gewonnen. Het vertrouwen is hoog. We stappen het veld op met veel vertrouwen en plezier. We zullen doen wat we kunnen."

Oranje is weer een stapje dichter bij de finale. "We begonnen vier jaar geleden met dit team. Vanaf toen hadden we maar één doel: het winnen van het WK. We zijn op koers en hebben nog drie overwinningen nodig om kampioen te worden."

Van Bronckhorst is blij met de terugkeer van Arjen Robben. "Arjen is een van onze beste spelers. Met zijn snelheid en techniek kunnen we iedere verdediging verslaan. Daarom zijn we erg blij dat hij terug is. Vandaag was hij bijvoorbeeld al erg belangrijk voor ons."