Riis houdt rekening met vertrek Schlecks

Ploegleider van de Saxo Bank-wielerploeg Bjarne Riis houdt er rekening mee dat Fränk en Andy Schleck na dit seizoen bij zijn formatie gaan vertrekken. Kim Andersen is bezig een Luxemburgse wielerploeg op te zetten waar de Schlecks naar verluidt deel van uit willen gaan maken.

Riis is teleurgesteld over dit nieuws, maar begrijpt de zet wel. "Ik kan me een Luxemburgse ploeg zonder hen niet voorstellen. Hoewel we eerder al wel hebben gesproken over de toekomst, ben ik niet in onderhandeling met Fränk en Andy. Dat zegt genoeg," zegt Riis die zelf na dit seizoen zonder hoofdsponsor zit en beseft dat het zonder de Schlecks een stuk lastiger zal worden om een geldschieter te vinden.

Andersen was tot afgelopen weekend nog in dienst bij de ploeg van Riis, maar moest zijn biezen pakken. "Ik besloot dat we uit elkaar moesten gaan toen ik merkte dat hij bezig was met andere zaken. Ik ben boos noch teleurgesteld, omdat iedereen verantwoordelijk is voor zijn eigen beslissingen," zei Riis die wil dat de voorbereiding op de Tour niet in gevaar komt. "Dit voorval mag en zal niets veranderen aan ons grote doel: de Tour de France winnen."