FIFA hult zich in stilzwijgen over blunders

Wereldvoetbalbond FIFA wil voorlopig niet reageren op de arbitrale blunders die gisteren tijdens de achtste finales Duitsland-Engeland (4-1) en Argentinië-Mexico (3-1) werden begaan. Bij de dagelijkse ontmoeting met de pers was er vandaag geen afgevaardigde van de scheidsrechterscommissie aanwezig. "Dit is niet de juiste plaats om over fouten van scheidsrechters of het eventuele gebruik van videobewijs te spreken", liet een woordvoerder weten.

De arbitrage op het WK is het gesprek van de dag nadat zowel Engeland als Mexico gisteren flink werd benadeeld. Engeland zag een zuiver doelpunt van Frank Lampard tegen Duitsland niet toegekend worden. Mexico kwam tegen Argentinië op achterstand door een duidelijke buitenspelgoal van Carlos Tévez.

Voor de Mexicanen was het extra pijnlijk dat direct na het doelpunt op schermen in het stadion was te zien dat de grensrechter de verkeerde beslissing had genomen. "Dat had nooit mogen gebeuren", liet de woordvoerder weten. "De grote schermen in de stadions zijn niet bedoeld om zulke herhalingen te vertonen."