[Video] Duitse media: "Revanche voor Wembley 1966"

In Duitsland staan de kranten vandaag, na de 4-1-overwinning op het WK in Zuid-Afrika tegen Engeland, bol van de niet toegekende goal van Frank Lampard bij een 2-1-stand voor Duitsland.

De Duitse pers laat het niet na de curieuze beslissing van 44 jaar eerder op Wembley erbij te betrekken. In de finale op het WK in 1966 kregen de Duitsers tegen de Engelsen op soortgelijke manier een doelpunt tegen dat zeer waarschijnlijk geen doelpunt was.

"De revanche voor Wembley", kopt de Berliner Kurier. Ook Bild ervoer de niet toegekende goal van Lampard als gerechtigheid. "Voetbalgod bedankt", luidt de kop. In het artikel wordt de knipoog naar 44 jaar eerder compleet. "Nu weten jullie hoe wij ons al die tijd moeten hebben gevoeld." Bild roept toch op de strijdbijl nu eens en voor altijd te begraven.

Die Welt biedt openlijk zijn excuses aan. "Sorry", aldus de krant op de Engelstalige broadcast. "Maar nu staan we gelijk". De papieren versie kopt minder bescheiden. "Gewoonweg schitterend." De Neues Deutschland is meer ingetogen. "Duitsland stoot door naar kwartfinale tegen Argentinië met goed voetbal en flinke dosis geluk", aldus de krant.

De niet toegekende goal gisteren
De goal 44 jaar geleden