Haarlemmer ramt auto's bij achtervolging

Een 30-jarige automobilist uit Haarlem heeft zondagavond meerdere auto's geramd in een poging de politie te ontvluchten. Tussen de Amsterdamse binnenstad en Monnickendam reed hij tegen andere personenauto's en politieauto's om uiteindelijk de macht over het stuur te verliezen. Alleen de Haarlemmer raakte lichtgewond, meldt de politie.

De man ging ervandoor nadat hij op de Wibautstraat in Amsterdam zonder geldig rijbewijs bij een ongeluk betrokken was. Surveillerende agenten zagen de automobilist voorbijkomen op de Nieuwe Leeuwarderweg aan de noordkant van de IJtunnel en zetten de achtervolging in.

De agenten staakte de achtervolging toen hij meerdere auto's ramde, omdat het gevaar voor het verkeer te groot was. De man ging verderop spookrijden, waarop de achtervolging werd hervat.

Op de N247 bij Monnickendam raakte de bestuurder de controle over het stuur kwijt. Hij kon door de politie worden overmeesterd en werd op de weg geboeid en afgevoerd. Hij is ter observatie naar een ziekenhuis gebracht. Het gaat om een bekende van de politie.