'WK begint nu echt'

De arbitrale blunders in de achtste finales van gisteren en de komende kraker tussen Oranje en Slowakije beheersen vandaag de sportpagina's van de Nederlandse kranten. "De Engelsen bestolen, de Duitsers vieren feest en voor Oranje begint het WK nu echt", kopt De Telegraaf.

Het dagblad noemt de kuitblessure van Rafael van der Vaart een tegenslag in de aanloop naar het duel in de achtste finales met Slowakije. De Telegraaf verwacht dat Eljero Elia de plaats van Van der Vaart in de basis inneemt.

AD Sportwereld blikt ook vooruit op het cruciale duel. "Alles of niks", schrijft de krant. Wesley Sneijder meldt een rotsvast geloof bij het Nederlands elftal: "We mogen niet verliezen van Slowakije, dat kan niet en gebeurt gewoon ook niet." De krant heeft ook een portret van Vladimir Weiss, de eigenzinnige bondscoach van Slowakije.

Slowakije is de ideale tegenstander voor onderschatting, luidt een analyse in de Volkskrant. Bondscoach Bert van Marwijk probeert volgens de krant de hooghartigheid bij de spelers van Oranje uit te bannen.

Trouw zet Arjen Robben centraal, de man die met "één actie, één flard van genialiteit een duel kan beslissen." Nog altijd is de aanvaller niet helemaal hersteld van zijn hamstringblessure, maar hij kan spelen.

De FIFA staat voor joker, is de conslusie van de meeste kranten na de arbitrale dwalingen op het WK. De Uruguyaan Jorge Larrionda keurde een loepzuiver doelpunt van Engeland af tegen Duitsland, de Italiaan Roberto Rosetti keurde een duidelijk buitenspeldoelpunt van Argentinië tegen Mexico goed.

De Volkskrant toont op de voorpagina twee omhelzingen. Bondscoach Joachim Löw van Duitsland met spits Miroslav Klose, bondscoach van Argentinië Diego Maradona met spits Carlos Tevez. "Twee duels, twee flaters."

AD Sportwereld, de Volkskrant, NRC Next en De Telegraaf zijn het eens over één ding. Duitsland heeft met de 4-1-winst op Engeland revanche genomen voor de finale van het WK in 1966, toen Engeland won dankzij een omstreden goal. ''Rekening vereffend'', kopt De Telegraaf.