Europese en Amerikaanse versie Dead Rising 2 vertraagd

Dead Rising 2, de zombie survival horror action roleplaying game van Capcom, is vertraagd. De game is voor een maand uitgesteld en zal nu in Europa verschijnen op één oktober in plaats van drie september en in Amerika op 28 september in plaats van 31 augustus. De reden voor de vertraging is niet bekend maar de Japanse versie lijkt gewoon op schema te liggen.

Dead Rising 2 speelt zich af zo'n vijf jaar na het origineel; Amerika is besmet geraakt en de zombies lopen vrijelijk rond. Het spel speelt zich af in Fortune City (gebaseerd op Las Vegas) en hier zoek jij, Chuck Greene, naar de middelen om medicatie (Zombrex) te verkrijgen voor je dochter, die geinfecteerd is. Dead Rising 2 zal dit keer meer dan de 800 zombies van het eerste deel op je beeldscherm kunnen toveren, het worden er nu ongeveer 6000. Het concept is verder hetzelfde gebleven als in deel één, alleen nu heb je nog meer wapens tot je beschikking.

Over een datum voor de exclusieve prequel Case Zero voor de Xbox 360 is niks bekend, Dead Rising 2 komt uit op één oktober voor de PS3, Xbox 360 en PS3. Bekijk hieronder nog een E3 hands-on met gameplaybeelden en uitleg over de game.