Ballack: "Ik had dit niet verwacht tegen Engeland"

De geblesseerde Michael Ballack zag Duitsland zonder veel problemen de kwartfinale halen ten koste van Engeland (4-1). "Ik had vooraf niet gerekend op zo'n prestatie tegen Engeland", verklaarde Ballack tegen Duitse media. De aanvoerder van Die Mannschaft moest het WK aan zich voorbij laten gaan door een enkelblessure. De middenvelder die deze zomer Chelsea verliet voor Bayer Leverkusen is tevreden over de huidige prestaties.

"We hebben nu al onze stempel gedrukt op dit toernooi, door twee van de mooiste wedstrijden te spelen, tegen Australië en Engeland. We behoren stilaan tot de favorieten voor de eindwinst. In de kwartfinale is Argentinië of Mexico de volgende opponent", vervolgt Ballack, die in 2002 vice-wereldkampioen werd met Duitsland.

"Engeland had geen enkele kans tegen ons, omdat Duitsland fysiek de sterkste en meest levendige ploeg was en het beste combinatievoetbal op de mat legde", besluit de 33-jarige Ballack, die twee jaar geleden met Die Mannschaft de finale van het EK in Zwitserland en Oostenrijk verloor van Spanje (1-0).