Jongen met paardenkop ware internethit

Het Street View project van Google heeft al een aantal fascinerende en vreemde beelden en plaatjes opgeleverd, maar er zijn maar weinig Street View ontdekkingen zo bizar als de "Horse Boy".

Horse Boy is een groeiende internetsensatie, gefilmd op straat in Aberdeen, Schotland. Hij staat alleen op straat en ziet er op het eerste gezicht redelijk normaal uit, tot je beter kijkt en ziet dat hij een paardenhoofd heeft.

Je kunt via Google Street View de mysterieuze Horse Boy vinden bij Hardgate, dichtbij Riverside Terrace. De man heeft een donkere broek aan en een paars shirt, wat er voor zorgt dat het paardenhoofd nog duidelijker in beeld komt.

Observanten hebben al ontdekt dat wanneer je met Street View heen en weer beweegt over de weg waar Horse Boy te zien is, je kunt zien dat Horse Boy zijn masker op zet wanneer de camera voorbij komt.

De identiteit van Horse Boy is nog steeds een mysterie, maar de grap wordt vooral op internet erg gewaardeerd. Er is een ware hype ontstaan rond Horse Boy, en massa's mensen proberen erachter te komen wie deze vreemdeling nu is. Horse Boy zou al vaker zijn opgedoken in de straten van Aberdeen, maar een grote groep mensen op het internet zijn ervan overtuigd dat ze hem ook in andere delen van Europa hebben gezien, wat er op zou kunnen wijzen dat Horse Boy naast een paardenhoofd ook nog eens vleugels bezit. Er gaan al theorieën rond over een eventuele Pegasus.

Volgens het signalement is Horse Boy in ieder geval te herkennen aan zijn voskleurige manen en een brede bles. De paardenkop is hier te zien.