[Video] Jongen filmt hoe hij oma doodrijdt

Een Australische rechter heeft gisteren een 18-jarige jongen tot minimaal drie jaar cel veroordeeld. De jongeman, die niet in het bezit is van een rijbewijs, reed vorig jaar een 70-jarige vrouw dood. Er was genoeg bewijs tegen de snelheidsduivel, want hij bleek de fatale botsing te hebben gefilmd.

De jongen reed vorig jaar op 30 april de 70-jarige moeder en grootmoeder Freda Page dood. Haar echtgenoot raakte hierbij zwaargewond. De bestuurder filmde de wilde rit als videoboodschap voor een vriend. Op het filmpje is te zien dat de naald van de snelheidswijzer zeker de 130 km/u aantikt.

De echtgenoot van het slachtoffer zag de snelheidsduivel niet aankomen waarop de fatale crash volgde. "Dit is geen geval van een moment onoplettendheid", oordeelde de rechter. "Dit is pure onverschilligheid voor de veiligheid van medeweggebruikers."

De jongeman bekende gisteren schuldig te zijn aan roekeloos rijgedrag en nalatigheid tijdens het veroorzaken van letsel. De rechter legde hem zes jaar celstraf op. Bij goed gedrag wordt de helft kwijtgescholden.


Het filmpje met de fatale crash