Mogelijk liquidatie Engelsman voorkomen

De Amsterdamse politie heeft met de arrestatie van zes Britten mogelijk de liquidatie van een Engelsman voorkomen. Wie het beoogde doelwit was, is vooralsnog onduidelijk. De zes Britten werden ruim twee weken geleden aangehouden in de regio Amsterdam-Amstelland, meldt de politie vrijdag.

De politie kwam tot de arrestaties na informatie uit Groot-Brittannië dat een liquidatie in de regio Amsterdam-Amstelland ophanden was. Tussen twee criminele groepen uit Liverpool zou een vete spelen waarbij over en weer al meerdere slachtoffers zijn gevallen. Op grond van die informatie is de Amsterdamse politie een onderzoek gestart, waarbij rechercheurs stuitten op de verdachten van 37 tot 62 jaar.

Tijdens de aanhoudingen op 10 juni en huiszoekingen zijn drie automatische geweren, een revolver, een pistool en bijbehorende munitie gevonden. Twee verdachten werden op straat overrompeld, drie werden aangehouden in een auto en een in een woning.

Twee van de verdachten zijn vorige week maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Deze twee Britten van 37 en 45 jaar zitten nog vast. Zij worden gezien als de twee belangrijkste spelers in de zaak. De vier andere Britten zijn inmiddels vrijgelaten. Zij zijn nog wel verdachten in de zaak.

De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.