Kleine brand school Noordwijkerhout

Leerlingen van een basisschool in Noordwijkerhout hebben vrijdag mogelijk een dag vrij, nadat in de nacht van donderdag op vrijdag brand uitbrak in een naastgelegen activiteitencentrum. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar de school en andere naastgelegen gebouwen. Niemand is gewond geraakt, meldt de gemeente.

De brandweer gaf vrijdag even na 06.00 uur het sein brand meester. Wel wordt nog nageblust. Dat gaat nog enige tijd duren, verwacht de gemeente. Tijdens de brand in het pand aan de Langevelderweg werden naastgelegen gebouwen natgehouden.

De Prinsenhofschool is uiteindelijk niet aangetast door het vuur. Of de leerlingen van de school vrijdagochtend hun gebouw in kunnen, wordt nog nader bekeken.

Een ruimte voor kinderopvang is wel onbruikbaar geworden. Kinderen kunnen daarom vrijdagochtend niet naar de kinderopvang. De gemeente kijkt naar alternatieve mogelijkheden om kinderen elders op te vangen. Wat de gevolgen zijn voor de toekomst van de kinderopvang is nog onduidelijk.

De gemeente adviseerde directe omwonenden de ramen en deuren dicht te houden. Het is nog onduidelijk of er gevaarlijke hoeveelheden schadelijke stoffen zijn vrijgekomen. Ook de oorzaak van de brand is nog onbekend. Op het moment dat de brand uitbrak, waren er geen mensen in het pand aanwezig.