Verstopte wegen verwacht

Vanwege de jaarlijkse TT op het circuit in Assen wordt vrijdag een hele drukke ochtendspits verwacht. Daarvoor waarschuwt de ANWB. Vorig jaar stonden de wegen in Drenthe vanaf de ochtend vol met motorliefhebbers die naar de TT reisden.

De politie heeft aangekondigd 's ochtends al streng op alcohol te controleren. Vrijdagavond staat de N57 van Rotterdam naar Goedereede naar verwachting vast. Nabij Renesse wordt het tweedaagse muziekfestival Concert at Sea gehouden, maar het wegennet daar is volgens de organisatie eigenlijk niet berekend op het grote aantal bezoekers. Onder anderen Guus Meeuwis, Alain Clark en Kane treden er op.

Daarmee is het verkeersleed voor het weekeinde nog niet geleden. Zaterdag is de Haagse binnenstad moeilijk bereikbaar vanwege de Nederlandse Veteranendag. Zondag is het bij de hofstad druk vanwege Parkpop, dat wordt gehouden in het Zuiderpark.

Het verkeer richting Den Haag krijgt het ook zwaar doordat de A12 vrijdag vanaf 22.00 uur tussen Bodegraven en Gouda wordt afgesloten voor werkzaamheden. De weg gaat pas maandag om 05.00 uur weer open.