'Passiespelen zijn een belevenis'

Regisseur Cees Rullens noemt de negentiende editie van de Passiespelen Tegelen een belevenis. Een verhaal, dat spelers en toeschouwers moeten ondergaan. Het spektakelstuk is tot en met 12 september elke zondag te zien in openluchttheater De Doolhof in het Noord-Limburgse Tegelen.

"Ik had een droom over hoe ik dit verhaal moest vormgeven en omvormen tot een ‘nieuw’ verhaal. Niets is vanzelfsprekend. Als er straks binnen het publiek onderling contact gezocht wordt om te praten over wat men gezien heeft, hoop ik dat het verhaal nieuw bij de mensen komt," aldus de regisseur die zorgvuldig woorden als 'productie', 'voorstelling' of 'evenement' vermijdt.

Het Tegelse Passiespel, dat in 1931 is ontstaan, is inmiddels en vijfjaarlijks theaterspektakel van internationale allure. Het theaterstuk biedt de toeschouwer emotie, passie en verraad in een gedramatiseerde weergave van de laatste dagen uit het leven van Jezus. Aan de Passiespelen werken ruim vierhonderd mensen mee. Het theaterstuk wordt uitgevoerd door amateurtoneelspelers die overwegend afkomstig zijn uit Tegelen.

Binnenkort verschijnt op FOK! een reportage over de Passiespelen.