Robben emotioneel na overwinning

Arjen Robben hield het na afloop van duel tussen Nederland en Kameroen niet droog. De sterspeler maakte zijn rentree en dat bekroonde hij met een uitmuntende actie, die een doelpunt van Klaas-Jan Huntelaar opleverde.

Robben had derhalve - ondanks zijn korte tijd binnen de lijnen - een groot aandeel in de 2-1 zege van Oranje op Kameroen. "Dit is voor mij een belangrijk moment, dit is waar ik naartoe heb gewerkt, dit is waar ik het voor gedaan heb," zei een geëmotioneerde Robben, die het nauwelijks droog hield.

In de 'uitzwaaiwedstrijd' van het Nederlands elftal raakte Robben geblesseerd aan zijn hamstring. "Het is een lange weg geweest," blikte de buitenspeler terug. "Ik heb heel hard moeten knokken en zie het als een beloning dat ik weer op het veld sta. Mensen begrijpen misschien niet altijd dat het niet makkelijk is om geblesseerd te zijn en toe te moeten kijken. Dat is een lijdensweg."

Met zijn invalbeurt tegen Kameroen wilde Robben vooral ritme opdoen. "Ik weet dat ik nog veel meer kan en dat ik nog niet 100 procent ben. Nu heb ik weer vier dagen tot de volgende wedstrijd. Ik ben blij dat ik weer gespeeld heb, maar denk dat ik nog wel een stapje moet maken om nog beter te zijn."


Arjen Robben emotioneel na Kameroen-Nederland