Hardleerse internetoplichter aangehouden

De politie heeft dinsdag een 30-jarige hardleerse internetoplichter uit Sittard aangehouden. Hij wordt er dit keer van verdacht zeker 21 mensen via internet te hebben opgelicht. Het is de derde keer dat hij voor dergelijke feiten is aangehouden, meldt de politie donderdag.

De man werd vorig jaar nog door de rechtbank in Maastricht veroordeeld voor internetoplichting. Hij is in hoger beroep gegaan tegen dit vonnis en was in afwachting van de behandeling van zijn zaak op vrije voeten gesteld. Begin dit jaar werd hij echter wederom aangehouden na nieuwe aangiften. Deze zaak moet nog voor de rechter komen.

Kort nadat de tweede zaak werd afgesloten, meldde zich opnieuw een gedupeerde van de oplichter bij de politie. Het ging in dit geval om een 29-jarige vrouw uit Den Haag, die via een verkoopsite concertkaartjes had gekocht van een particulier voor 97 euro. De kaartjes zag zij echter nooit en het betaalde geld kreeg ze niet terug.

Via de bankgegevens van de vrouw leidde het spoor naar de Limburger. Vervolgens werd een landelijk onderzoek naar de man gestart. Hierbij kwamen aangiften bij politiekorpsen door heel Nederland aan het licht waarin dezelfde verdachte steeds in beeld kwam. In totaal vonden agenten 21 aangiften, die nu in een derde zaak tegen hem zijn gebundeld. In alle gevallen ging het om de aanschaf van concertkaarten die nooit werden geleverd.

De man is donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Den Haag. Die heeft besloten dat hij de strafzaak thuis mag afwachten.

Submitter:  Bron: Novum