Aerosmith rockt als vanouds

Aerosmith stond woensdag in Nederland op het podium voor slechts zevenduizend man publiek, maar dat leek de rockband niet te deren. De heren op leeftijd rockten als vanouds. Wegens een tegenvallende kaartverkoop werd het concert van het Nijmeegse Goffertpark verplaatst naar een deels afgezet Gelredome.

Een podium dat halverwege het stadion is geplaatst, lege tribunes en de afschermende doeken zijn volgens menig concertbezoeker niet echt bevorderlijk voor de sfeer. Maar voor de mannen van Aerosmith was het geen probleem. Zij zorgden met hun optreden alsnog voor een sfeervolle stemming in de zaal.

De 62-jarige Steven Tyler bewoog als een jonge hond op het podium en heeft nog genoeg adem voor zijn lange uithalen en hoge noten. Vanaf de opening met 'Love in an Elevator' zat het tempo er al meteen goed in. In ruim anderhalf uur speelden de heren hun bekende nummers, afgewisseld met a capella-werk van Tyler.

Het was lange tijd onduidelijk of Tyler terug zou keren bij de band. De zanger kampte met een medicijnverslaving. Daarop kondigde de band audities voor een nieuwe zanger aan. In februari keerde Tyler weer terug.


Kippenvel tijdens 'Dream on'