Verdachte zedenmisdrijf Almere langer in cel

De 16-jarige jongen die zondag werd opgepakt op verdenking van een zedenmisdrijf in Almere blijft nog minstens twee weken vastzitten. Dat heeft een rechter-commissaris in Lelystad woensdag bepaald, meldt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie. Of hij meer op zijn kerfstok heeft staan, is nog onduidelijk. Het OM wil niet zeggen of de jongen heeft bekend.

De Almeerse wijken Hout en Haven werden de afgelopen tijd geplaagd door een reeks zedenmisdrijven en mishandelingen tegen vrouwen en meisjes. Onder anderen een 10-jarig meisje werd slachtoffer van een ernstig zedenmisdrijf. De dader viel steeds van achter aan en ging er op een scooter vandoor. De 16-jarige reed toen hij zondagochtend werd gepakt op een zwarte scooter.

Of de jongen iets met deze zaken te maken heeft, wordt nog onderzocht. "Daar is nu nog niets over te zeggen", aldus de woordvoerder. De jongen werd gearresteerd nadat hij rond 05.00 uur vermoedelijk een zedenmisdrijf bij de Hildo Kropstraat had gepleegd. Buurtbewoners tipten de politie nadat ze het 16-jarige slachtoffer hadden horen gillen.

Vanwege de misdrijven heeft de politie verscherpt toezicht ingesteld in Almere Hout en Almere Haven, dat nog altijd van kracht is.