Overleden man verschijnt voor rechtbank

Een officieel doodverklaarde Brit moest deze week voor de rechter verschijnen. Hij moest terechtstaan wegens een serie aanrandingen van een tienjarig meisje.

Vrienden, familie en zelfs de vrouw van de inmiddels 53-jarige Leslie Andrews uit Lancashire waren ervan overtuigd dat de beste man acht jaar geleden was verdronken. Zijn auto werd destijds, samen met een stapeltje kleren en een afscheidsbrief, aangetroffen op een naburig strandje. Voldoende redenen om de man in juni 2009 officieel dood te verklaren.

Exact een jaar later werd Andrews in een naburige gemeente gearresteerd voor een ongerelateerd incident. Bij het afnemen van zijn vingerafdrukken ontdekte de politie zijn ware identiteit.

Andrews moest deze week voor de rechter verschijnen omdat hij in 2002 een meisje drie keer heeft aangerand. In de rechtbank vertelde hij hoe zijn eigen zelfmoord in scène had gezet en een nieuw leven begon als Leslie Trent. Hij trad zelfs opnieuw in het huwelijk. Zijn advocaat Robert Castle heeft namens Andrews de aanklachten ontkend.