Iwata ontevreden met Nintendo online

Nintendo's voorzitter Iwata is niet tevreden met de manier waarop Nintendo zich manifesteert op het gebied van online gamen. Dit heeft hij in een gesprek met investeerders laten weten.

Iwata is van mening dat er meer werk verricht dient te worden op dit gebied. Aan de andere kant moet Nintendo niet proberen om elke game heel geforceerd te voorzien van online mogelijkheden. Het is volgens Iwata juist Nintendo's kracht om een offline ervaring neer te zetten die uniek en boeiend is.

De medewerkers en de top van Nintendo zijn zich bewust van het feit dat er zo nu en dan nogal wat kritiek op de online kant van Nintendo is. Deze kritiek richt zich vooral op de onmogelijkheid om online te gamen met andere spelers. Vooral bij 'New Super Mario Bros. Wii' was dit een veel voorkomende klacht.

De beslissing om online functionaliteiten toe te voegen aan een game wordt per geval bepaald. Volgens Iwata werk Nintendo alleen aan online mogelijkheden wanneer zij dat wenselijk en toepasselijk achten voor het project.

Iwata ontevreden met Nintendo online
Iwata ontevreden met Nintendo online