Löw: "Hoger tempo tegen Ghana"

Duitsland kan zich woensdag geen slippertje veroorloven tegen Ghana. Na de 1-0 nederlaag tegen Servië moet er gewonnen worden van The Black Stars om een plek in de achtste finales af te dwingen.

Bondscoach Joachim Löw is met Duitsland favoriet voor de zege op Ghana. Löw benadrukt echter dat Ghana niet wordt onderschat. "Ghana is een snelle ploeg die kan spelen op de counter. Ze gaan één-tegen-één-duels niet uit de weg. Het zijn stuk voor stuk sterke spelers", zegt Löw op een persconferentie over de tegenstander van woensdag.

De wedstrijd tegen Ghana zal niet te vergelijken zijn met die tegen Servië. "Het tempo tegen Ghana zal veel hoger liggen dan tegen Servië. De Serviërs speelden in een laag tempo. Zij gingen voor een gelijkspel met maar één spits. Woensdag zal het allemaal een stukje sneller zijn."

Duitsland zal tegen Ghana aantreden zonder Miroslav Klose. De spits van Bayern München is geschorst voor dit duel. Tegen Servië kreeg hij al na een half uur spelen zijn tweede gele kaart. Cacau zal hem waarschijnlijk vervangen.