Sponsors trekken handen af van 'Les Bleus'

De sponsors van de Franse voetbalploeg trekken hun conclusies als gevolg van de chaos op het WK. Fastfoodketen Quick beëindigde een reclamecampagne met de weggestuurde Nicolas Anelka. De bank Credit Agricole haalde een televisiespotje met diverse Franse toppers van de buis. De bank verklaarde die stap door de negatieve aandacht voor de Franse ploeg.

Zaterdag werd Anelka naar huis gestuurd omdat hij bondscoach Raymond Domenech zou hebben beledigd. Zowel Anelka als Domenech ontkenden dit echter. Zondag weigerden de overige Franse internationals te trainen als gevolg van de straf voor Anelka. Ze verweten de Franse bond niet met de spelers te hebben gepraat. De teamchef stapte woedend op na de staking.

Quick, dat een reclamecampagne had waarbij Anelka een hamburger als een trofee boven zijn hoofd hield, haalde direct alle beeltenissen uit de restaurants. Posters in Parijs blijven tot woensdag hangen omdat het niet mogelijk was ze eerder te verwijderen. Een woordvoerder van de fastfoodketen verklaarde dat de beeltenis van Anelka 'slecht opgevat wordt door onze klanten'.

Overigens waren er wel sponsors die achter Frankrijk blijven staan. Kledingsponsor Adidas liet weten 'geschokt en treurig' te zijn over het gebeurde, maar blijft sponsor. Supermarktketen Carrefour bevestigde achter het Franse team te blijven staan.