Rechtszaak Bavaria-babes mogelijk uitgesteld

De rechtszaak die dinsdag tegen de zogenoemde Bavaria-babes gepland staat, wordt mogelijk uitgesteld. De Nederlandse ambassade in Zuid-Afrika houdt daar ernstig rekening mee, zegt een woordvoerder.

Geruchten dat Bavaria en wereldvoetbalbond FIFA druk in onderhandeling zijn om de rechtszaak te voorkomen, wilde hij niet bevestigen. "De zaak ligt zeer gevoelig. We willen het proces niet met publiciteit verstoren." Een woordvoerder van Bavaria zei nog niet op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen.

De door Bavaria ingehuurde vrouwen werden opgepakt vanwege hun optreden tijdens de eerste wedstrijd van Nederland. Hun oranje jurkjes zouden sluikreclame voor het biermerk zijn, terwijl Budweiser een exclusief contract met FIFA heeft. De vrouwen kunnen maximaal een half jaar cel krijgen.

Sluikreclame wordt met speciale wetgeving voor het WK extra hard aangepakt. Vanuit Nederland is geschokt gereageerd op de aanhouding. De Nederlandse politiek vond de aanhouding buitenproportioneel. De zaak staat vooralsnog dinsdag gepland om 09.00 uur.