Wilders: 'Maak van JordaniŽ Palestina'

Wilders denkt de oplossing voor het conflict rondom Israël en Palestina gevonden te hebben. Verander de naam Jordanië en maak er Palestina van.

"Jordanië is Palestina", zei Wilders. "Als je de naam van het land verandert zou het conflict in het Midden-Oosten opgelost zijn en hebben de Palestijnen een alternatief thuisland."

Wilders riep de regering op om Jordanië voortaan enkel als 'Palestina' te benoemen en de ambassade naar Jeruzalem te verplaatsen. "Er is al sinds 1946 een onafhankelijke Palestijnse staat, die heet Jordanië", aldus de geblondeerde politicus.

Status Aparte
Volgens Wilders zou Israël een status aparte binnen de Nederlandse regering moeten krijgen. Dit omdat het land 'in onze naam' voor Jeruzalem vecht.

"Als Jeruzalem in handen valt van de moslims dan volgen Athene en Rome, Jeruzalem is de voorpost van het westen. Het is niet alleen een conflict over land, maar vooral over ideologie tussen de mentaliteit van het vrije westen en de ideologie van de barbaarse Islam."

Waanbeelden
De Jordaanse minister van Media en Communicatie Nabil Al Sharif heeft om opheldering gevraagd. Hij beschrijft de uitlatingen van Wilders als 'echo's van de Israëlische rechterflank'.

"Jordanië is een onafhankelijk land dat de Palestijnen steunt. De verbeeldingen om een alternatief thuisland te vinden zijn niets meer dan de waanbeelden van een paar mensen", aldus Sharif.