[Groep G] Uitslag Portugal - Noord-Korea

Portugal heeft zijn tweede groepswedstrijd op het WK voetbal eenvoudig gewonnen. Noord-Korea werd met 7-0 verslagen.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Portugal. Ronaldo beproefde zijn geluk met een knal van net buiten de zestien. De bal week lichtjes af op een Koreaans been en doelman Ri werd zo bijna verrast. Twee minuten later dook Carvalho op in het strafschopgebied van Noord-Korea en kreeg meteen een kans. Zijn schot uit de draai ging echter compleet de mist in. In de zevende minuut maakte de Noord-Koreaanse keeper een fout door royaal onder een hoekschop door te gaan en zijn team bekocht dat bijna met een tegendoelpunt. Carvalho kopte tegen de buitenkant van de paal.

Noord-Korea kwam daarna beter in het spel en de Aziaten durfden ook vrijuit te voetballen. Het was echter Portugal dat in de 29e minuut op voorsprong kwam. Meireles sneed door de Noord-Koreaanse defensie en duwde de bal onder Ri. Zes minuten later had Raul Meireles, door een fout in de Noord-Koreaanse defensie, de 2-0 op zijn schoenen. Hij faalde echter in het afmaken. Ook in het resterende deel van de eerste helft was Portugal de betere ploeg, maar de ruststand bleef 1-0.

In de tweede helft was de eerste kans voor Noord-Korea. Hong kapte zich vrij en dwong Eduardo tot een redding. Hugo Almeida kreeg in de 52e minuut een kans op de 2-0, maar hij werd net genoeg gehinderd om hem te missen. Een minuut later kwam Portugal wel op 2-0. Meireles behield het overzicht en bediende Simão. Die vond het gaatje tussen de benen van Ri. Niet lang daarna werd het 3-0. Coentrao schilderde de bal op het hoofd van de vrijstaande Almeida, die niet meer kon missen.

Portugal kwam los en in de 60e minuut werd het 4-0. Ronaldo legde de bal klaar voor Tiago die raak schoot via de vingertoppen van Ri. Portugal maakte het voor Noord-Korea nog erger door in de 81e minuut de 5-0 te maken. De genaturaliseerde Braziliaan Liedson kreeg de bal cadeau van een Koreaan en schoot de bal in het doel. Portugal speelde daarna de wedstrijd rustig uit en in de 87e minuut scoorde het de 6-0. Ronaldo maakte handig gebruik van Koreaans balverlies. Op de een of andere manier belandde de bal op zijn achterhoofd, maar hij wist toch nog binnen te leggen. Het werd nog erger voor Noord-Korea toen Tiago vlak voor tijd zijn tweede treffer van de wedstrijd voorbij de grabbelende doelman tikte.