Sneijder ook volgens Twitter Man of the Match

De website Oranjetrends.nl heeft tijdens het duel tussen Nederland en Japan Twitter in de gaten gehouden en gemeten wat er werd getwitterd. Hoe vaak iets op twitter verscheen en wie volgens twitter de Man van de wedstrijd zou moeten zijn geworden. In het eerste duel had dat Eljero Elia moeten zijn terwijl de FIFA Wesley Sneijder benoemde tot beste man van het veld.

Op zaterdag 19 juni om 13.30 speelde het Nederlands elftal tegen Japan. Oranjetrends.nl gaf een actueel overzicht van alle Twitterberichten rondom de spelers van het Nederlands Elftal. Gekeken naar het aantal tweets was Wesley Sneijder de ‘Man of the Match’. De Fifa deelde deze mening en riep hem uit tot man van de wedstrijd.

Tijdens de eerste helft was het net zoals de vorige wedstrijd tegen Denemerken. Robin van Persie kon de hoge verwachtingen van het Nederlandse volk niet waarmaken. Tijdens de eerste helft werd bijna non-stop over hem bericht. Er waren twee momenten waarop er bijna 200 keer in een minuut over hem werd getweet. Ook tijdens de rust werd de onvrede over van Persie nog eens geuit. Nog daarvoor, In de 37e minuut (14.07), schreeuwde het twittervolk weer om Eljero Elia. Hij had een prima invalbeurt achter de rug tegen Denemarken. Ook tijdens de rust zetten deze berichten zich voort.

Ook na rust bleven er negatieve berichten binnenstromen omtrent Robin van Persie. Wesley Sneijder schoot de spits van Arsenal te hulp door in de 52e minuut (14.42) met een afstandsschot aan te tekenen voor een 1-0 voorsprong. Vanaf dat moment barstte het los in Twitterwereld. Er verschenen maarliefst 1600 Tweets met Sneijder in de hoofdrol. De volgende piek is te zien in de 72e minuut (14.57) van de wedstrijd. Op dat moment maakte Eljero Elia, de smaakmaker van de wedstrijd tegen Denemarken, zijn opwachting. Kort hierna maakte de nummer 10 en tevens doelpuntenmaker van het Nederlands elftal Wesley Sneijder plaats voor Ibrahim Afellay. Het is duidelijk te zien dat er meer getweet is over zijn gemiste kansen dan over zijn invalbeurt zelf. Tussen de bedrijven door, in de 87e minuut (15.12), werd de wederom matig spelende Robin van Persie gewisseld. Dit was weer een reden om over hem te Twitteren.

Wat opvalt is dat na de wedstrijd de berichten over Wesley Sneijder blijven binnenstromen. Een andere opvallende naam in de top 5 spelers van de wedstrijd is Arjen Robben. Ondanks dat hij werd gespaard door de Bondscoach werd er gedurende de hele wedstrijd over hem getweet. De mensen bij de NOS riepen Mark van Bommel uit tot man van de wedstrijd. Ondanks dat hij een fantastische pot speelde komt hij niet voor in de top 5 spelers: Nederland – Japan. Wesley Sneijder blijft volgens Twitter onderzoek van Oranjetrends en Onetomarket dan ook de Man of the Match bij de wedstrijd tussen Nederland en Japan.