Dunga niet eens met rode kaart Kaká

Brazilië plaatste zich gisteren met een zege op Ivoorkust voor de achtste finale, maar het raakte Kaká kwijt. De sterspeler kreeg na rust in korte tijd twee gele kaarten, tot ongenoegen van bondscoach Dunga.

"De rode kaart was absoluut niet terecht. Bij de eerste gele kaart was Kaká zelf het slachtoffer in plaats van dader", reageerde de trainer na afloop op de persconferentie. "Ik heb vaak tegen de spelers gezegd dat je een wedstrijd altijd met elf man moet uitspelen. We moeten fel spelen, maar we moeten ook blijven voetballen."

Voetballen deden de Brazilianen heel aardig, en net als tegen Noord-Korea (2-1) waren de goals bijzonder fraai. "Deze wedstrijd was beter dan het eerste pouleduel. We speelden vandaag tegen een fysiek sterk team. Aan de bal waren we beter dan Ivoorkust en we hadden bij de opbouw meer geduld", vindt Dunga.

Brazilië speelt vrijdag de laatste groepswedstrijd tegen Portugal, dat nog allerminst zeker is van een plaats in de volgende ronde. Wie bij de vijfvoudig wereldkampioen Kaká gaat vervangen, is nog niet bekend. Dunga: "Dat moeten we de komende dagen gaan bekijken."