De Rossi: "De schuld ligt bij de gehele spelersgroep"

Daniele De Rossi stelde met Italië enorm teleur tegen Nieuw-Zeeland (1-1). De Rossi weet dat het spel snel moet verbeteren.

"We moeten zo snel mogelijk de draad oppakken en ons spel verbeteren", verklaarde de middenvelder van AS Roma tegenover SkySport. "Als we dat niet gaan doen dan is het WK voor ons voorbij. We moeten sowieso tweede zien te worden. Dan spelen we waarschijnlijk tegen Nederland in de achtste finales."

"Maar zover mogen we op dit moment nog niet eens kijken. We moeten ons volledig focussen op de laatste wedstrijd tegen Slowakije", vervolgt De Rossi. De Italianen hebben na twee duels twee punten, evenveel als Nieuw-Zeeland. Paraguay is koploper in groep F. De Zuid-Amerikanen wonnen van Slowakije (2-0).

De Slowaken hebben nog een kleine kans om door te gaan. De Rossi weet dat Italië dan ook een lastige klus wacht in de laatste groepswedstrijd. "We moeten ons als groep verbeteren. We kunnen veel beter dan dat we tot nu toe hebben laten zien", besluit de middenvelder van de regerend wereldkampioen.