Zesde landstitel voor IJsselmeervogels

De zaterdagamateurclub IJsselmeervogels heeft zojuist voor de zesde keer in de clubhistorie de landstitel bij de amateurs veroverd. De succesvolste amateurclub aller tijden won met 4-0 van Gemert, nadat de zondagamateurs vorige week al met 0-1 verslagen waren.

Binnen twintig minuten was de wedstrijd op de Westmaat al ontdaan van alle spanning. Wouter van Hoof en Jeffrey Winter hadden de Rooien toen al op een 2-0 voorsprong gebracht. Na rust duurde het lang voor IJsselmeervogels het overwicht verder in goals uitdrukte. Jeffrey Winter wist in de slotfase de 3-0 te maken, waarna Raymond Bronkhorst in de slotminuut de eindstand op 4-0 bepaalde. Daarna kon het team van de tijdens het seizoen van Haarlem gekomen trainer Jan Zoutman de schaal in ontvangst nemen.

Ondanks alle successen was het toch al even geleden dat IJsselmeervogels de landstitel bemachtigde. Dat was in 2006 voor het laatst gebeurd. Het was de laatste keer op de ouderwetse manier dat er om de landstitel werd gestreden, dus met eerst een nacompetitie voor de drie afdelingskampioenen van de zaterdag- en de zondaghoofdklasse en daarna een finale tussen de winnaars. Volgend seizoen zal de amateurkampioen worden bepaald door een tweestrijd tussen de kampioen van de Topklasse voor zaterdagamateurs en zondagamateurs.