FC Den Bosch huurt Bakx

FC Den Bosch huurt linksbuiten Istvan Bakx komend seizoen van het Belgische RC Genk. De Zeeuw heeft nog een contract tot medio 2012 bij Genk, maar kwam afgelopen seizoen weinig in actie. Zijn club stemde dan ook in met een overgang op huurbasis.

Bakx speelde in Nederland al eens als prof voor Sparta, maar slaagde daar niet. Na een goed seizoen bij de Zeeuwse zaterdaghoofdklasser Hoek werd hij aangetrokken door KV Kortrijk uit België. De anekdote dat trainer Hein Vanhaezebrouck daarbij de zoekmachine Google gebruikte werd legendarisch en leverde Bakx de bijnaam Google-spits op.

De 24-jarige Vlissinger ontwikkelde zich prima bij Kortrijk en werd zelfs geselecteerd voor Jong Oranje. Afgelopen zomer nam Vanhaezebrouck hem mee naar RC Genk, maar daar speelde hij slechts drie keer. Het ontslag van de trainer maakte het er voor Bakx niet makkelijker op. Bij Den Bosch hoopt hij zijn loopbaan weer een nieuwe impuls te kunnen geven. In totaal speelde hij 63 competitieduels als prof, waarin hij zeventien keer scoorde.