Ruzie tussen Van Gelder en Derksen

Voetbalcommentatoren Jack van Gelder (Studio Sportzomer, NOS) en Johan Derksen (VI Oranje, RTL 7) liggen behoorlijk met elkaar in de clinch. Van Gelder haalde zaterdag uit in een interview met de Telegraaf door VI Oranje 'cafépraat' te noemen.

Derksen maakte afgelopen week een opmerking dat de NOS aan geldverspilling doet door op lokatie in Zuid-Afrika uit te zenden. Volgens de voetbalanalist kon het WK2010-programma Studio Sportzomer net zo goed in Nederland gemaakt worden.

Van Gelder is echter 'not amused' over de kritiek van Derksen: "Ik noem dat een vorm van grachtengordeljournalistiek. Kennelijk is Derksen vergeten dat VI Oranje op RTL 7 slechts 300.000 kijkers trekt en wij gemiddeld 1,4 miljoen. Hoge bomen vangen nu eenmaal meer wind. Bij hen is het cafépraat in Scheveningen, bij ons is het journalistiek op de plek waar het allemaal gebeurt."

Ook vindt Derksen Studio Sportzomer een 'bloedeloos' programma: "Wij doen aan cafépraat en meneer Van Gelder, met z'n AFC-geleuter, dat is journalistiek. Geneuzel. Onnodig geneuzel. Prietpraat van een stelletje heren die vinden dat ze daar moeten zitten, maar die alle relaties sparen en nooit zeggen wat ze er daadwerkelijk van vinden."

Derksen noemt de houding van de NOS-presentator hautain: "Meneer Van Gelder mag van mij heel erg trots roepen dat hij meer kijkers heeft, want wij zijn realisten. Wij zullen nooit die kijkcijfers van de NOS halen, want zij hebben een interland voor zich. Wij weten onze plaats, hoor, op RTL 7. Wij zijn dolblij met 400 à 500 duizend kijkers. Dat is geweldig voor ons. We wensen hem héél veel succes met zijn miljoenen kijkers."


Johan Derksen in actie bij VI Oranje