Zoo doodt rasonzuivere tijgerbaby's

Drie tijgerwelpen in de dierentuin in het Duitse Magdeburg zijn gedood, omdat ze niet raszuiver waren. De dieren waren niet geschikt voor het voortplantingsprogramma. Het kantongerecht in Magdeburg heeft de dierentuin nu op de vingers getikt voor het doden van de jongen.

Kai Perrett, de aangeklaagde dierentuindirecteur betreurt de uitspraak. Hij en drie dierenverzorgers besloten in 2008 om de tijgerbaby's te doden. Perrett benadrukte dat deze beslissing niet lichtzinnig is genomen. Bij het besluit zouden de nodige tranen zijn gevloeid. Taskan, de vader van de welpen was geen raszuivere Siberische tijger.

Rechter Martin Schleupner vindt dat de drie welpen het verdiend hadden om te blijven leven. De dierentuin zou door het doden van de jongen de Dierenbeschermingswet hebben overtreden. Hij vindt het te ver gaan om gezonde dieren alleen om hun rasonzuiverheid te doden. Wel had hij begrip voor het moeilijke dilemma waarvoor Kai Perrett stond. De Magdeburger Zoo komt er met een waarschuwing vanaf.