Vier verdachte Tamils vrijgelaten

De vier verdachten die woensdag werden opgepakt in een onderzoek naar verboden activiteiten van de Tamil Tijgers in Nederland zijn vrijdag vrijgelaten. Dat meldt een woordvoerder van het landelijk parket van het Openbaar Ministerie zaterdag. Het was volgens de woordvoerder niet langer nodig de vier vast te houden.

Het viertal is nog wel verdachte in de zaak, maar mag het verdere onderzoek in vrijheid afwachten. De verdachten werden woensdag door de nationale recherche opgepakt in Breda, Rotterdam, Heemskerk en Heerlen.

Eind april werden al zeven verdachten aangehouden in het onderzoek naar de Tamils in Nederland. Onder hen de leiders van vijf Tamil-organisaties in Nederland. Van de zeven zaten er woensdag nog zes vast.

Alle verdachten zitten vast voor betrokkenheid bij fondsenwerving voor de Tamil Tijgers en op verdenking van lidmaatschap van een terroristische organisatie. De Tijgers vechten in Sri Lanka voor een eigen staat en staan sinds 2006 op een Europese lijst van terroristische organisaties. Financiële ondersteuning aan organisaties op die lijst is verboden.

Submitter:  Bron: Novum