Grote drukte op de weg

Werkzaamheden en evenementen zorgen er vrijdag voor dat het al vroeg in de middag erg druk is op de weg. Rond 16.15 uur stond er circa tweehonderd kilometer file, terwijl er normaal rond die tijd zo'n honderd kilometer verkeer stilstaat, meldt de VerkeersInformatieDienst.

Vooral op de A2 richting het zuiden is het druk. Daar staat rond 16.15 uur op verschillende plekken tussen Amsterdam en Den Bosch 28 kilometer file. "Dat komt onder meer door wegwerkzaamheden, maar op de A2 richting het zuiden staan de laatste tijd vaak files. Het is een van de drukste snelwegen in het land."

Op de A58 van Breda naar Tilburg en de A59 van Zonzeel naar Oss stond het verkeer vrijdagochtend opvallend vaak stil. Dit werd veroorzaakt door de Luchtmachtdagen op vliegbasis Gilze-Rijen. De vliegshow is rond 17.00 uur afgelopen, waardoor de verwachting is dat het daarna ook drukker wordt op de A58 en A59. De Luchtmachtdagen vinden vrijdag en zaterdag plaats. Ook een concert van Kiss vrijdag in Arnhem leidt vermoedelijk lokaal tot extra files, denkt de VID.

De VID waarschuwde er eerder vrijdag voor dat werkzaamheden dit weekeinde voor veel overlast op de wegen zorgen en dat evenementen het er niet beter op zullen maken. Zo start vrijdagavond een fors aantal wegwerkzaamheden op de A2.