[Gerucht] 3DS komt uit in maart

Het onderzoeksbureau Lazard Capital Markets verwacht dat Nintendo de nieuwe 3DS eind dit jaar nog zal lanceren in Japan. Een westerse release zal in maart 2011 plaatsvinden. Dit concludeert het bureau na veel ontwikkelstudios en uitgevers gevraagd te hebben naar hun ideeën. Nintendo gaat nog niet in op vragen over de release.

LCM roept de Nintendo 3DS als de "winnaar van de E3", en denkt te weten wat het systeem zal kosten. Ze schatten dat het $249 tot $299 zal gaan kosten. "We hebben weinig twijfel dat de 3DS succesvol zal zijn voor Nintendo, omdat de 3D-effecten de reden zal zijn dat consumenten willen upgraden naar een nieuw apparaat. Software-uitgevers profiteren hier ook van, omdat de impact van smartphones en tablet-pcs zo verkleind wordt", zegt LCM analist Colin Sebastian. "Uit onze gesprekken met ontwikkelaars en uitgevers concluderen wij dat er brede steun is voor de 3DS".

De firma was niet zo vriendelijk voor de Wii, omdat ze verwachten dat Microsoft en Sony's nieuwste aanbod de concurrentie aan zal gaan met Nintendo op dat vlak. Het enige voordeel dat Nintendo nog heeft is de prijs. Als je nog geen PlayStation 3 of Xbox 360 hebt, is Nintendo nog de goedkoopste van de drie.

Nintendo 3DS