Prodrive ziet af van Formule 1

Prodrive zal voorlopig geen gooi gaan doen naar een startplaats in de Formule 1. David Richards doet al jarenlang pogingen om de sport te betreden, maar vanwege budgetredenen liepen deze op niets uit.

Richards heet Motorsport-Total laten weten dat Prodrive zich niet ingeschreven heeft voor volgend jaar. "De situatie is tegenwoordig aanzienlijk anders dan voorheen. De voorwaarden om de Formule 1 te mogen betreden zijn drastisch gewijzigd, in ieder geval op financieel vlak. Daardoor is toetreden voor ons, op dit moment, simpelweg niet mogelijk," zei hij.

"Dat de Formule 1 een tijdje geleden wel een optie was, komt omdat er gesproken werd over een budgetplafond. Daar is nu echter geen sprake meer van, ook al zijn er al wel een aantal financiële regels opgesteld voor in de toekomst," zei Richards die met zijn bedrijf andere projecten aanpakt en daarbij onder meer Aston Martins runt in de de autosport.

De Brit heeft respect voor hoe Lotus, HRT en Virgin het doen in de Formule 1. "Ik neem mijn petje af voor hun werklust. Zo'n scenario is voor Prodrive en Aston Martin niet denkbaar. Wij doen alleen mee als we competitief kunnen zijn."