Gesink: "Beloning voor het harde werk"

Robert Gesink boekte vandaag misschien wel de mooiste zege tot nu toe in zijn carriere. Hij liet in de Tour de Suisse toppers als Lance Armstrong en de gebroeders Schleck achter zich op de Albulapass en soleerde naar de zege. Uiteraard was de Rabobank-renner blij met zijn zege.

"Die sterke bezetting is nog het mooiste," aldus Gesink over zijn tegenstrevers op Rabosport.nl. "Het geeft extra kleur aan mijn overwinning. Een extra glans voor de beloning. Want zo zie ik het. Hiermee zet ik alvast een eerste beloning neer voor het vele harde werken van de afgelopen weken. We hebben enorm veel bergop gereden en heel strikt geleefd. Dat was zwaar, maar door zoiets als vandaag weet je direct weer waarvoor je het doet."

Gesink bevestigde de woorden van zijn ploegleider Van Houwelingen dat hij zich vandaag zou testen. "Woensdagavond hadden we het er bij de bespreking met Nico Verhoeven en Adri van Houwelingen over gehad, dat ik op tien kilometer van de top zou proberen te versnellen, maar Andy ging al eerder. Ik kon me toen niet inhouden, maar het kostte niet zoveel kracht. Het ging toen al erg lekker, maar in ons groepje draaide het niet super, dus kwamen de anderen toen weer terug."

"Daarna reed Andy hard weg. Ik heb nog even gewacht, maar toen ik versnelde, kon niemand volgen. Dat was al een kick. Vervolgens kwam ik bij Andy en toen hebben we even samen gereden. Ik kwam op kop, versnelde een beetje en hij plafonneerde meteen. Dat verraste een beetje, maar ik ben vervolgens wel volle bak doorgegaan."

Gesink is nu de leider in het klassement, maar aan de eindzege heeft hij nog niet gedacht. "Ik had me specifiek op deze rit gericht. Die moest eerst maar achter de rug zijn. Met het restant heb ik me nog helemaal niet bezig gehouden. Ook niet met die tijdrit. Daar is nog tijd genoeg voor. Ik wil eerst even van deze dag genieten."