Van Houwelingen: "Test Gesink pakt goed uit"

Robert Gesink sloeg vandaag een prachtige dubbelslag tijdens de Tour de Suisse. De renner van Rabobank won hij de vijfde etappe en pakte en passant ook nog de leiderstrui. Uiteraard was ploegleider Adri van Houwelingen erg trots op Gesink.

"Ik hoorde hier aanwezige Nederlandse journalisten zeggen, dat dit de mooiste overwinning van een Nederlandse renner van de laatste jaren is," aldus de ploegleider van Rabobank. "Daar kan ik me helemaal in vinden. Zijn nummertje op de Albulapass was niets minder dan indrukwekkend. We hadden ons voorgenomen, dat Robert zich vandaag zou testen, maar deze test valt wel heel erg goed uit."

Niet alleen liet Gesink Andy Schleck achter op de Albulapass, maar in de achtervolging beet team RadioShack zijn tanden stuk op de Varssenvelder, die zelfs uitliep. "Het zegt wel iets over de overwinning van Robert als je ziet dat Radioshack zich in de achtervolging min of opblaast. Inclusief de volgens mij betere tijdrijders in die ploeg als Klöden en Leipheimer."

De Tourstart in Rotterdam komt natuurlijk dichterbij en deze zege zal ongetwijfeld verwachtingen scheppen bij het grote publiek. Toch denkt Van Houwelingen dat Gesink hier goed mee om kan gaan.

"Robert zelf is erg nuchter. Hoe de buitenwacht hier op gaat reageren, dat hebben we toch niet in de hand. Er zal wellicht wel wat euforie ontstaan, maar dat zal ons en Robert zeker niet beïnvloeden. Wij hebben een koers uitgestippeld en daar houden we ons aan vast. Maar dit is natuurlijk wel een prachtig ijkpunt en geweldig goed voor de moraal."