Lagerbäck baalt van arbitrage

Nigeria begon goed aan het duel met Griekenland. De ploeg van bondscoach Lars Lagerbäck controleerde de wedstrijd en kwam op 1-0. Na de rode kaart van Sani Kaita kantelde de wedstrijd.

Lagerbäck baalt als een stekker van de rode kaart en vooral de manier waarop de arbitrage met de situatie omging. "Het is moeilijk. Ik ben enorm enorm teleurgesteld in de slechte communicatie tussen ons en het arbitrale kwartet. We mochten niet met ze praten toen Kaita uit het veld werd gestuurd."

"Het enige wat ik kan doen is Griekenland feliciteren", vervolgt Lagerbäck op de persconferentie. "Zij scoorden er twee en wij maar één. We moeten dit afsluiten en morgen opnieuw beginnen. De rode kaart was het kantelpunt in de wedstrijd. Ik ben trots op de manier waarop wij gespeeld hebben met tien man."

Doelman Vincent Enyeama hield Nigeria lang op de been, maar zag er bij de 2-1 niet goed uit. "De bal leek een beetje te zwabberen. Maar uiteindelijk hebben beide teams daarmee te maken dus het maakt niet uit."

Ook aanvoerder Joseph Yobo had graag een andere uitslag op het scorebord gezien. "We zijn enorm teleurgesteld met het resultaat. We begonnen goed en wilden niet overhaasten. De rode kaart was cruciaal. Ik had met tien man nog steeds het idee dat we hadden kunnen winnen."