BNN zoekt partner voor Mark Rutte

BNN zendt in augustus een programma uit waarin de jongerenomroep op zoek gaat naar een partner voor VVD-leider Mark Rutte. Dat heeft een woordvoerster van de zendgemachtigde donderdag laten weten. Het programma, dat door BNN en Endemol wordt geproduceerd, is volgens haar een serieus initiatief.

De omroep vindt het belangrijk dat de beoogd minister-president niet lang meer vrijgezel is. Aangezien Rutte, wegens de formatie, geen tijd heeft om te daten, schiet BNN hem graag te hulp, vertelt de zegsvrouw. Op een speciaal aangemaakte Facebookpagina kunnen potentiële partners zich aanmelden. Voorafgaand is niet met Rutte overlegd over het tv-project.

BNN wil het programma in de week van het TV Lab op de buis brengen. Dat is een themaweek op Nederland 3 waarin de publieke omroepen de kans krijgen om nieuwe televisieprogramma's te testen. Een precies uitzendmoment en presentator zijn nog niet bekend.

Als het programma aanslaat overweegt BNN met meer van dergelijke programma's te komen waarin wordt gezocht naar een partner voor bekende vrijgezellen. In het Rutteprogramma strijden potentiële kandidaten in een eenmalige liveshow om de titel 'beste kandidaat'. De kanshebbers moeten in de studio opdrachten uitvoeren om zich van hun goede kant te laten zien. "Kunnen ze speechen, hebben ze de juiste manieren en kunnen ze aan een staatsbanket meepraten over de wereldpolitiek"?, werpt de woordvoerster als vragen op. "En hoe zit het met de romantiek en hun kinderwens?

Uiteindelijk beslist de kijker wie het wordt, want de first lady/man is uiteraard een zaak van nationaal belang." De tv-makers beloven hun 'baanbrekende werk' uiteindelijk voor te leggen aan 'de nieuwe premier in wording'.