Microsoft vindt 3D te duur voor consumenten

Microsoft denkt niet dat 3D een technologie is van nu. Volgens een woordvoerder van Microsoft is 3D een technologie van de toekomst en op dit moment te duur voor de consument. Dit schrijft de Britse website Eurogamer.

Desondanks de aankondiging van Nintendo's draagbare 3D-spelcomputer, en de nieuw geïntroduceerde mogelijkheid om in 3D te gamen op de Playstation 3, is Microsoft van mening dat 3D te duur is. Volgens Microsoft is de bewegingscontroller Kinect een stuk belangrijker.

"Wij denken dat het aanbieden van Kinect met een natuurlijke gebruikersinterface een stuk interessanter is voor consumenten. Het is financieel gezien een goede deal voor de klant in plaats van dat men nu al kijkt naar 3D", zegt de woordvoerder van Microsoft.

Microsoft wil in november Kinect lanceren. Kinect is een speciale camera voor de Xbox 360 die bewegingen van mensen en diepte kan herkennen. Hierdoor kunnen menselijke bewegingen worden overgenomen door de personage in een game. Microsoft heeft nog geen prijs genoemd voor de nieuwe Kinect-camera.

Microsoft vindt 3D te duur voor consumenten
Microsoft vindt de 3DS te duur voor consumenten. Iwata heeft er echter de grootste lol in.