Bavaria zwicht onder druk FIFA

Bavaria zal tijdens het WK voetbal, dat op dit moment in Zuid-Afrika aan de gang is, geen publiciteitsstunt meer organiseren. Dit heeft de Brabantse bierbrouwer zojuist bekendgemaakt. Hierdoor zullen er zaterdag a.s., tijdens het duel tussen het Nederlands elftal en Japan, geen 'babes' op de tribune zitten.

Daarnaast liet het bedrijf weten dat het belang van de twee vrouwen, die gisteren werden opgepakt wegens 'ongeoorloofde commerciële activiteiten' in het stadion, boven het commercïele belang staat.

Beide vrouwen zijn inmiddels weer op vrije voeten, maar moesten wel een borgsom van 1000 euro per persoon betalen. Daarnaast moesten zij hun paspoort afstaan en dienen ze op 22 juni a.s. voor de rechter in Johannesburg te verschijnen.

Afgelopen maandag zouden de twee dames, samen met 34 andere vrouwen, reclame voor Bavaria hebben gemaakt. Dit gebeurde tijdens de eerste wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Denemarken (2-0). Dit is echter verboden, omdat Budweiser als sponsor aan het toernooi verbonden is.

Bavaria liet overigens nog wel weten de 'harde houding' van de wereldvoetbalbond (FIFA) te hekelen.