Beschamende blunder Servische commentator

Een Servische commentator heeft deze week bij de wedstrijd tussen Duitsland en Australië een gigantische fout gemaakt. Hij stelde dat Manuel Neuer bij de Duitsers het doel verdedigde, omdat Robert Enke geblesseerd was.

"Neuer staat tussen de palen, want Enke kan niet spelen. Hij is geblesseerd", aldus Vladimir Mijaljevic, commentator bij RTS, de grootste Servische tv-zender. De verslaggever was niet op de hoogte van het feit dat Enke in november 2009 zelfmoord pleegde.

Ondanks de pijnlijke blunder mocht Mijaljevic deze week ook commentaar geven bij Ivoorkust - Portugal. Jörg Neblung, vriend en manager van Enke, rekende de commentator er niet op af. "Dit was niet slecht bedoeld. De journalist was gewoon slecht geïnformeerd. Hoewel het moeilijk te vatten is, kan het altijd gebeuren."

Robert Enke sprong op 10 november 2009 voor de trein. De 32-jarige doelman was depressief, nadat in september 2006 zijn twee jaar oude dochtertje overleed door een aangeboren hartafwijking. Enke was bovendien bang dat hij door zijn depressiviteit het ouderschap over zijn geadopteerde dochtertje zou verliezen.