Wilders belooft constructieve opstelling

PVV-leider Geert Wilders belooft zich constructief op te stellen bij de gesprekken over de vorming van een coalitie met de VVD en zijn partij. Dat heeft Wilders maandag gezegd, voor hij met informateur Uri Rosenthal ging praten.

"We zullen ons constructief opstellen om recht te doen aan de anderhalf miljoen mensen die op ons hebben gestemd", zei Wilders. Hij zei te willen voorkomen dat Nederland een kabinet krijgt met de PvdA erin.

VVD-leider Mark Rutte zei eerder dat hij wel met de PVV wil praten, maar dat hij zorgen heeft over de stabiliteit van die partij. Ook wil Rutte zeker weten dat de PVV inderdaad gaat meedoen aan de verkiezingen voor Provinciale Staten, die indirect de Eerste Kamer kiezen.

Volgens Wilders hoeft Rutte zich geen zorgen te maken. "Wij zijn stabiel." Aan de provinciale verkiezingen gaat de PVV zeker meedoen en PVV-Kamerlid Hero Brinkman zal niet uit de fractie worden gezet, zei Wilders.

Informateur Rosenthal, fractievoorzitter van de VVD in de Eerste Kamer, is maandag begonnen aan gesprekken over de vorming van een kabinet. Hij kijkt eerst of een coalitie met VVD en PVV mogelijk is, plus nog een derde partij.

Wilders belooft constructieve opstelling
Wilders belooft constructieve opstelling (Foto: Novum)