Delta Lloyd treft nadere schikking woekerpolissen

Delta Lloyd heeft na jaren van onderhandelingen een nadere overeenkomst getroffen met de Stichting Verliespolis en Stichting WoekerpolisClaim, waarmee een eerdere overeenkomst van september 2008 is aangevuld en afgerond, meldt de Amsterdamse verzekeraar maandag.

Volgens de nadere overeenkomst worden kosten van beleggingsverzekeringspolissen met een waarde van meer dan honderdduizend euro beperkt tot maximaal 1,5 procent per jaar. Ook zijn er nadere afspraken gemaakt over beleggingsverzekeringen die gekoppeld zijn met een overlijdensrisicoverzekering waarvan de premie afhangt van het opgebouwde vermogen van de beleggingsverzekeringspolis. De inhoud van deze nadere afspraken wordt niet bekendgemaakt.

Tenslotte is afgesproken dat klanten die door bijzondere persoonlijke omstandigheden gedwongen waren om hun beleggingsverzekeringspolis stop te zetten, eveneens in aanmerking komen voor de compensatieregeling van september 2008.

Delta Lloyd heeft klanten die recht hebben op compensatie een brief gestuurd, met een indicatie van de compensatie waar zij recht op hebben. Dit geldt echter niet voor de 'schrijnende gevallen', die door persoonlijke omstandigheden hun polissen moesten stopzetten. Deze klanten moeten zelf actie ondernemen.