'Joran kreeg geld van Uri Geller'

Joran van der Sloot heeft 25 duizend dollar van zelfverklaard mentalist Uri Geller gehad. Dat stelt hij in zijn bekentenis tegenover de Peruaanse politie, die door De Telegraaf op internet is gezet.

Hij zou het geld hebben gekregen omdat hij meewerkte aan een televisieprogramma over bedrog via internet. Voor zijn informatie zou hij eerst tienduizend dollar contant hebben gehad en vervolgens vijftienduizend dollar via zijn bankrekening.

De verdachte van de moord op Stephany Flores stelt verder dat hij haar een elleboogstoot tegen haar neus gaf nadat ze hem sloeg. Daardoor zou ze met haar hoofd tegen de muur zijn geklapt. Vervolgens probeerde hij haar te wurgen met zijn blote handen, maar toen dat niet ging gebruikte hij een shirt om haar alsnog om te brengen.

Eerder werd gesuggereerd dat hij een tennisracket gebruikte, maar dat is volgens hem niet het geval. Het kwam in de hotelkamer tot een vechtpartij nadat Van der Sloot een mailtje had geopend met de tekst 'ik ga je vermoorden, mongooltje', waarbij werd verwezen naar zijn betrokkenheid bij de verdwijning van Natalee Holloway.

Na de moord vluchtte Van der Sloot met de auto van Flores. Verschillende taxichauffeurs hielpen hem tijdens zijn vlucht, ook nadat hij aangaf op de vlucht te zijn omdat hij Flores had vermoord. Wel eisten enkele chauffeurs al zijn spullen op, waaronder een horloge dat zevenduizend dollar waard zou zijn.

Zijn inkomsten haalde Van der Sloot volgens eigen zeggen onder meer uit een zaak in Thailand. Hij zou pizza's, broodjes en koffie verkopen, wat jaarlijks twintigduizend euro op zou brengen. Verder zou hij veel geld verdienen op pokertoernooien.

Het is mogelijk dat Van der Sloot zich rijker voordoet dan hij is om de indruk te wekken dat hij de moord op Flores niet heeft gepland om haar geld af te pakken. Het is in zijn voordeel als de rechter gelooft dat de moord in een opwelling werd gepleegd, dan krijgt hij een lagere straf. Eerder werd al bekend dat hij geld kreeg van de familie van Natalee Holloway. Hij had voorgesteld meer te vertellen over haar verdwijning in ruil voor geld. In de bekentenis stelt Van der Sloot dat hij negenduizend dollar van de advocaat van de familie heeft gehad. Van der Sloot wist niet dat de FBI al was ingeschakeld.

Toen Van der Sloot zijn foto in de krant zag, probeerde hij zich volgens eigen zeggen over te geven bij een politiebureau in Vasco de Gama. De agenten daar zouden hem raar hebben aangekeken en raadden hem aan zich bij een ander bureau te melden.

Een volgende taxichauffeur was 'behulpzamer'. Hij belde zijn neef, die politiechef is in Santiago. Daarop ging de taxi op weg, later werd de wagen 'om veiligheidsredenen' onderschept.

Uiteindelijk werd Van der Sloot uitgeleverd aan Peru. Hij zit in de zwaarbewaakte Castro Castro gevangenis. Als Van der Sloot schuldig wordt bevonden kan hij een celstraf tussen de 15 en 35 jaar krijgen. Het is nog onduidelijk wanneer zijn proces begint.