'Sorry wereld voor Wilders'

Hoewel Wilders een enorme verkiezingszege heeft behaald, is niet iedereen even blij met de PVV als derde partij van Nederland. Twee Nederlandse gebruikers van Facebook denken dat een kabinet met de PVV desastreuze gevolgen zal hebben voor de economische betrekkingen met ons land en maken via de profielensite hun excuses aan de rest van de wereld.

De groep 'We apologize for the 1,5 million Dutch people that voted for Geert Wilders' is pas gisteren opgericht en heeft nu al meer dan tienduizend leden. Samen bieden de Facebookers hun excuses aan voor het feit dat anderhalf miljoen Nederlanders woensdag hun stem aan de PVV hebben gegeven.

Volgens de oprichters is de PVV een extreemrechtse partij die aanzet tot angst, haat en racisme. Ze willen de rest van de wereldbevolking laten weten dat de meerderheid van Nederland Geert Wilders niet steunt en hem ook niet in de regering wil.

Wie het ook niet eens is met de 24 zetels voor de PVV, wordt opgeroepen lid te worden van de Facebook-pagina. Ze willen echter niet kwaad met kwaad vergelden, dus de initiatiefnemers dragen de leden op het hart wel lief te blijven.

Update 23.05 uur:

De 'Excuses voor Wilders'-groep krijgt steeds meer sympathisanten. Nu, aan het einde van de tweede dag na de lancering, heeft de pagina al meer dan dertigduizend leden. De beheerders, inmiddels uitgebreid tot zeven personen, hebben eraan toegevoegd dat alle foto's waarin de huidige situatie met de Tweede Wereldoorlog wordt vergeleken, onmiddellijk zullen worden verwijderd. Ook wordt opgeroepen vooral Mark Rutte met rust te laten.